33.600 puzzelstukjes, 33,6 puzzelaars (continue), 33,6 uur, €3360,- opbrengst In het weekend van 27,28 en 29 maart a.s. gaan we met een grote groep puzzelaars de grootste legpuzzel ter wereld leggen. Dit evenement zal plaatsvinden in het clubgebouw van Scouting Stadskanaal. De legpuzzel draagt de titel “Wildlife” en omvat 33.600 stukjes. (1,57m. x 5,70 m.)

Read more…

Scouting Stadskanaal doet mee aan de Scouting Zonnestrijd. Als we de meeste stemmen krijgen, kunnen we 10 gratis zonnepanelen op het dak van onze blokhut krijgen. Direct op ons stemmen kan via deze link.

Nog één nacht slapen en dan is het weer zo ver, overvliegen! Kinderen die de leeftijd hebben om naar een volgende speltak te gaan vliegen morgen traditioneel over. Vandaag gaan de Rowans voorbereidingen treffen om hier een geslaagde dag van te maken!

Nieuwsbrief Schotse Welpen Scouting Stadskanaal 28 augustus 2014 Wat is geweest.. De zomervakantie is voorbij en het nieuwe scoutingjaar is weer begonnen! Wij, als leiding, hopen dat jullie allemaal een leuke vakantie hebben gehad. Op zomerkamp hebben we elkaar voor het laatst gezien. Afgezien van de vele regenbuien die we op zomerkamp hebben gehad hebben

Read more…

Het is alweer een aantal weken geleden maar met de Schotse welpen gaan we de laatste opkomst van het scoutingjaar altijd  vlotvaren! We bouwen samen een vlot en mogen daarna lekker het water op. (Vlotvaren 2014)

De Rowans van Scouting Stadskanaal zijn gisteravond laat weer aangekomen in Nederland! 10 Dagen zomerkamp in de Franse Alpen is een groot succes geworden. Ze zijn wezen hiken, wild kamperen, zwemmen, raften, berg beklimmen, enz. Al het verdiende geld van afgelopen jaar is nuttig besteed. De 9 mannen zijn een ervaring rijker!

De Rowans van Scouting Stadskanaal hebben vandaag een pittige bergtocht richting de Mont Blanc afgelegd. In het extreem ruige terrein met hoogte’s boven de 4000 meter is het niet gemakkelijk verplaatsen. Toch hebben ze te voet de sneeuwgrens weten te bereiken! Voor het eerst in de geschiedenis van RA335 is tijdens het zomerkamp een sneeuwgrens

Read more…

Komende donderdag gaan de Rowans (jongens van 15 t/m 18 jaar) van Scouting Stadskanaal de Mont Blanc beklimmen. Samen met hun begeleiding (Jan-Willem Stout & Rob Mulder) gaan de 11 mannen donderdag ochtend beginnen aan de tocht richting de top. Sinds gisteren zijn de mannen in het gebied rond de Mont Blanc. Daar zijn ze

Read more…