Lid worden

Scouting Stadskanaal is een actieve en gezellige vereniging in Stadskanaal. Scouting is populair en met maar liefst bijna 150 leden is Scouting Stadskanaal springlevend!

Wil je lid worden van Scouting Stadskanaal?
Als je lid wilt worden van Scouting Stadskanaal dan is er de mogelijkheid om eerst drie keer te komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en maakt voor het eerst kennis met ‘Scouting’ en de groep.  Mocht je het toch niets vinden, ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en kun je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je een compleet uniform dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wachtlijst
Helaas kennen sommige speltakken een wachtlijst, het is dus niet altijd mogelijk direct lid te worden. Wel kunt u uw kind dan op de wachtlijst laten plaatsen.  Zodra er bij de betreffende speltak plaats is zullen wij u informeren.

Speltakken
Scouting Stadskanaal kent verschillende speltakken waarin de kinderen en jeugd actief zijn. Iedere speltak kent een eigen leeftijdsgroep. Meer weten over de speltakken? Of wil je weten in welke speltak jij komt als je lid wordt van Scouting Stadskanaal? Het kan zijn dat er een wachtlijst is bij sommige speltakken neem daarom altijd vooraf even contact op met de leiding voordat je komt kijken.

Naam speltak Voor Leeftijd Opkomsttijden Contactpersoon
Bevers Jongens en meisjes 5-7 jaar Zaterdag 9:30-11:30 beversstadskanaal@gmail.com
Schotse Welpen Jongens 7-11 jaar Zaterdag 9:30-11:30  Schotsewelpen@gmail.com
Pagista Welpen Meisjes 7-11 jaar Zaterdag 9:30-11:30  Pagistawelpen@gmail.com
Verkenners Jongens 11-15 jaar Zaterdag 14:30-16:30
Padvindsters Meisjes 11-15 jaar Zaterdag 14:30-16:30
Rowans Jongens 15-18 jaar Vrijdag 19:30-22:00 Jan-Willem Stout
Sherpa’s Meisjes 15-18 jaar Vrijdag 20:00-22:00

Scouting Nederland
Op het moment dat je lid bent van Scouting Stadskanaal, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.

Als lid van Scouting…

• Beleef je een ontspannen tijd in de buitenlucht!
  • Ontmoet je nieuwe vrienden!
  • Kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
  • Leer je je eigen grenzen ontdekken!
  • Ontvang je een echte Scoutcard!
  • Krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
  • Ontvang je 4 x per jaar Scouting Magazine!
  • Vorm je samen met 32 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie wereldwijd!
  • Ontmoet je mensen uit andere culturen!
  • Ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.
  • Kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
  • Ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!